Dodik: Srpska je ta koja nije dozvolila da BiH uvede sankcije Rusiji

Opozicija u RS pokušava da pobegne od teme raskola koji imaju, tako što će plasirati laž da mi to komentarišemo, smatra predsednik RS

11.04.2023. 15:07
  • Podeli:
Tan2023-01-0913220101_7 Milorad Dodik Tanjug Strahinja Aćimović-63fdf5be22b8f.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Republika Srpska nije dozvolila da se na nivou Bosne i Hercegovine donese bilo kakva odluka o sankcijama Rusiji, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da, kako je rekao, vidimo da ovde neki više veruju Briselu nego zvaničnim organima u Srpskoj.

Reagujući na izjavu predsednika Partije demokratskog progresa Branislava Borenovića da se BiH pridružila sankcijama Evropske unije protiv Ruske Federacije, Dodik je na konferenciji za novinare podsetio da je "Srpska ta koja nije dozvolila da se prizna tzv. Kosovo, niti da se uvedu sankcije Rusiji".

"U Srpskoj postoji opoziciona struktura koja ima svoje brige koje nisu male i koje su oni sami sebi nametnuli. Ne želimo da se bavimo njima. Pokušavaju da pobegnu od teme raskola koji imaju tako što će plasirati laž da mi to komentarišemo. Oni se nikada nisu izjasnili o pitanju samostalnosti Republike Srpske. Danas su najveći protivnici upravo te priče", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Opozicija u RS iznosi stavove iste kao i političari iz FBiH, zaključio je on.

'Srpska živi svoj život, onako kako je predviđeno Ustavom'

Republika Srpska dobro stoji finansijski i može da se izvrši uvid u sve to, nemamo problem sa plaćanjem svojih obaveza, rekao je Dodik i poručio da RS živi svoj život onako kako je predviđeno Ustavom i sa svim atributima državnosti kako je to predvidio Dejtonski mirovni sporazum.

"Republika Srpska ima dovoljno novca na računu i u budućnosti neće imati nekih problema", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci, istakavši da je opozicija izmislila spekulacije o tome. On je podsetio je da je budžet RS usvojen još u septembru prošle godine.

"Srpska je stabilnija nego FBiH, mada se ne upoređujemo s njom već sa zemljama za koje mislimo da su slične nama", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Republika Srpska danas ima najveći broj zaposlenih u svojoj istoriji, naglasio je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()