DPS traži da se Mandić izjasni da li ima i državljanstvo Srbije

Šef poslaničkog kluba opozicionog DPS istakao je da postoji delikatna ustavno-pravna situacija, jer je Mandić i državljanin Republike Srbije i da u tom slučaju ne može da bude predsednik Skupštine Crne Gore

30.10.2023. 14:18
  • Podeli:
Tan2023-03-1912124307_2 Andrija Mandić Tanjug Zoran Žestić-6418024dd0302.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pre početka sednice Skupštine Crne Gore, pozivajući se na proceduralna pitanja, šef poslaničkog kluba opozicionog DPS Andrej Nikolić zatražio je da se kandidat za predsednika Skupštine, lider NSD Andrija Mandić izjasni da li ima i srpsko državljanstvo.

On je rekao da postoji delikatna ustavno-pravna situacija, jer je Mandić i državljanin Republike Srbije i da u tom slučaju ne može da bude predsednik Skupštine Crne Gore.

"Pozivam Mandića da pred građanima Crne Gore pokaže da je njegovo srpsko državljanstvo stečeno legalnim putem, naveo je on, dodajući da je to važno pitanje preko kojeg neće lako preći", rekao je Nikolić.

Mandić nije tražio reč, a pooslanik Koalicije ZBCG Slaven Radunović kazao je da je u pitanju pokušaj opstrukcije od DPS-a.

"Sve što smo čuli ne pripada ovom momentu. Molio bih da nastavimo sa radom", naveo je Radunović.

Skupština je prešla na dnevni red - izbor predsednika parlamenta, a obrazloženje da to bude Andrija Mandić podnosi lider DNP i poslanik ZBCG Milan Knežević

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()