Glasala Željka Cvijanović u Banjaluci: "Praznik demokratije da protekne fer"

U Bosni i Hercegovini se danas održavaju lokalni izbori, osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. godine

06.10.2024. 16:17
  • Podeli:
Tan2024-10-0613435499_8 željka cvijanović  SRNA  SNEŽANA LEPIR-67029bdb44db3.webp Foto: Tanjug/SRNA/SNEŽANA LEPIR

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović glasala je danas u Banjaluci i time ispunila svoju građansku dužnost. 

"Želim da i ovaj praznik demokratije u Republici Srpskoj protekne u fer i korektnoj atmosferi. Uverena sam da će naši građani izabrati one koji će na najbolji način voditi računa o interesima njihovih lokalnih zajednica, kao i Republike Srpske", napisala je Cvijanovićeva na Instagramu.

Podsetimo, u Bosni i Hercegovini se danas održavaju lokalni izbori, osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. godine. Birališta su otvorena u 7 časova, a zatvaraju se u 19 časova, a na izborima se biraju načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Prema oceni analitičara, neizvesni u izbori za gradonačelnika Banjaluke, kao drugog najvećeg grada u Bosni i Hercegovini. Aktuelnom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću (PDP) suprotstaviće se donedavna stranačka koleginica Jelena Trivić (Narodni front) i kandidat SNSD-a Nikola Šobot.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()