Gočaja traži crnogorska policija: Ni traga od osumnjičenog za ubistvo studentkinje u Beogradu

Gočaj se sumnjiči da je 23. decembra u Beogradu ubio studentkinju Ivanu Krivokapić sa kojom je, navodno, bio u emotivnoj vezi

23.01.2023. 09:01
  • Podeli:
policija_foto_MUPKS-63c02526a1322.webp Foto: MUP KS

Nakoj što je Viši sud u Beogradu odredio 16. januara pritvor i naložio raspisivanje međunarodne poternice za Jetmirom Gočajem (24), osumnjičenim da je 23. decembra prošle godine ubio Ivanu Krivokapić (26) u njenom stanu u beogradskom naselju Zvezdara, u potragu za Gočajem se uključila i crnogorska policija.

Međutim, crnogorski organi javnog reda nisu zatekli Gočaja na poznatim adresama, tako da u ovom trenutku nije ni jasno gde se on zapravo nalazi.

„Službenici Uprave policije su, shodno međunarodnoj poternici NCB Interpola Beograd, koja je raspisana 18. januara 2023. godine, izvršili provere u cilju lociranja i lišenja slobode lica G. J., državljanina Crne Gore, tokom kojih nije locirano prisustvo navedenog lica na poznatim lokacijama u Crnoj Gori. Operativne aktivnosti Uprave policije su i dalje u toku, a sa svim utvrđenim činjenicama upoznati su nadležni organi Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju“, saopštili su iz policije odgovarajući na pitanje Dana da li su tragali za Gočajem nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica.

Iako je Gočaja tražila crnogorska policija, ni nema potvrde da se on zaista nalazi u Crnoj Gori već mu se sledi trag onoga što je objavljivao na društvenim mrežama.

Naime, danima po  ubistvu Gočaj je objavljivao na Fejsbuku slike iz rodnog kraja i čak se dopisivao sa beogradskim medijima tvrdeći da mu je policija rekla da ga niko ne traži. Gečaj je rodom iz sela Vusanje kod Gusinja.

Kako je ranije saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, naredbom o sprovođenju istrage Gočaju se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()