HDZ-ov kandidat za predsednika Hrvatske: Otežaću Srbiji i Crnoj Gori ulazak u EU

Podršku Primorcu je u uvodnom obraćanju dao i premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković

20.10.2024. 14:50
  • Podeli:
dragan primorac andrej plenković Dusko Jaramaz Pixsell-6714fc7108f86.webp Foto: Dusko Jaramaz Pixsell

HDZ-ov predsednički kandidat Dragan Primorac istakao je danas na 21. Opštem saboru HDZ-a da neće dopustiti uništavanje Hrvatske, vređanje hrvatskog čoveka i "svega dobrog što smo napravili", poručivši aktuelnom predsedniku Zoranu Milanoviću kako mu je vreme da ode.

Podršku Primorcu je u uvodnom obraćanju dao i premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković, rekavši kako mu je drago što je s njima.

„HDZ je uz tebe i očekujemo pobedu,“ naglasio je Plenković. Primorac je istakao da je u kampanju prvenstveno krenuo kao čovek koji ne može posmatrati podele, razdor i neistine, te kao čovek koji je trenutno predsednik RH, ali koji ruši dostojanstvo naše domovine u Hrvatskoj i inostranstvu.

„Nisam mogao da gledam šta se dešava, odazvao sam se pozivu Andreja Plenkovića i svih vas jer vidim Hrvatsku koju treba voleti delima. Hrvatsku treba voleti snagom znanja, mudrošću vođenja. Hrvatsku treba voleti poštovanjem svakog čoveka, a Milanović to nije činio i zato je vreme da ode. To mu je današnja poruka,“ rekao je Primorac.

Dragan Primorac je istakao i da će mu branitelji kao novom predsedniku Hrvatske biti trajna inspiracija te da će tražiti da i poslednja žrtva Domovinskog rata bude identifikovana. 

Naveo je i da će kao hrvatski predsednik od Srbije i Crne Gore tražiti da dostave sve podatke o masovnim stratištima koje još uvek kriju.

„Ako ne, otežaću im ulazak u EU,“ poručio je.

Usvojene izmene i dopune Statuta HDZ-a

Delegatima na Opštem saboru HDZ-a putem video poruke obratio se predsednik Evropske narodne stranke (EPP) Manfred Veber, poručivši kako je EPP ponosan na HDZ-ov veliki izborni uspeh 2024. godine – prvo na parlamentarnim izborima, a zatim na evropskim izborima na kojima je HDZ povećao broj mesta u Evropskom parlamentu i time ojačao „porodicu EPP-a“.

Potpredsednica Evropske komisije i Evropske narodne stranke Dubravka Šuica zahvalila je Andreju Plenkoviću na vođenju Vlade RH poslednjih osam izazovnih godina, kao i na ukazanom poverenju Vlade da ponovo predstavlja RH u sledećem sazivu Evropske komisije.

Pohvalila je napore vlade zbog ostvarenja ulaska Hrvatske u Šengen, ali i angažovanja oko BiH. Osvrnula se na predsedničkog kandidata Dragana Primorca, za kojeg smatra da ga već sada možemo zvati predsednikom, kao i na Mislava Hermana, kandidata na lokalnim izborima za Zagreb, gradonačelnikom.

Opšti sabor HDZ-a usvojio je izmene i dopune Statuta HDZ-a kojim se broj članova Predsedništva povećava sa 10 na 21 – po jedan član iz svake županije i Grada Zagreba, prenosi Index.hr.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()