Karan: Šmit ruši ustavni poredak, a to je krivično delo

Istaknuto je i da je Šmit odavno zašao u sferu narušavanja bezbednosti

31.03.2024. 20:00
  • Podeli:
schmidt_smit-644a993230d1c.webp Foto: UNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da delovanje Kristijana Šmita predstavlja rušenje ustavnog poretka, što je krivično delo i zalaženje u sferu bezbednosti.

Karan je ocenio da delovanje Šmita više nije politički problem.

"U tom smislu njegovo delovanje je postalo potpuno bezbednosno pitanje. Sa aspekta da je uzburkao celu političku scenu, zaustavio kretanje Bosne i Hercegovine prema Evropskoj uniji, ruši Dejtonski mirovni sporazum, ali pre svega ruši ustavni poredak BiH, a dominantno ruši ustavni poredak Srpske i to je krivično delo", rekao je Karan novinarima u Banjaluci, komentarišući nedavna nametanja izmena Izbornog zakona od strane Kristijana Šmita.

Karan je rekao da je Šmit odavno zašao u sferu narušavanja bezbednosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()