Konstitutivna sednica Skupštine RS 15. novembra

Poslanici novog skupštinskog saziva bi na konstitutivnoj sednici trebalo da polože zakletvu, kao i novoizabrani predsednik RS Milorad Dodik

08.11.2022. 12:24
  • Podeli:
narodna-skupstina-rs-dejan-rakita-pixsell Cropped (1) (1).jpg Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Konstitutivna sednica 11. saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u utorak, 15. novembra, najavio je aktuelni predsednik parlamenta Nedeljko Čubrilović.

"U petak imamo pripremni sastanak. Predložiću da konstitutivna sednica bude u utorak, sa početkom u 12 časova", rekao je Čubrilović, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Na konstitutivnoj sednici trebalo bi da polože zakletvu novi poslanici u Narodnoj skupštini, kao i novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Pravilnik predviđa da konstitutivnom sednicom predsedavaju najstariji i najmlađi novoizabrani poslanici, a to su u ovom slučaju Nataša Radulović i Ðorđe Vučinić, koji će voditi zasedanje do izbora novog predsednika NSRS.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()