Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije: Zatražiću na sednici vlade izlazak iz 'Otvorenog Balkana'

Osmani je juče izjavio da je Severna Makedonija kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

16.04.2024. 10:25
  • Podeli:
profimedia-0783575180 bujar osmani ministar spoljnih poslova severne makedonije-651e6de83dc10.webp Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani izjavio je danas da će na prvoj sledećoj sednici vlade, na kojoj će tema biti inicijativa Otvoreni Balkan, predložiti izlazak Skoplja iz inicijative "Otvoreni Balkan".

Odgovarajući na kritike opozicije u vezi sa inicijativom Otvoreni Balkan, on je rekao da je to više ideja premijera Albanije Edija Rame kao pokušaj pomirenja, odnosno, kako on tvrdi, "izlazna strategija kako bi Srbija mogla da uspostavi odnose sa Kosovom, uključujući međusobno priznavanje", prenosi portal Plusinfo.

Osmani je juče izjavio da je Severna Makedonija kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Istovremeno, premijer Severne Makedonije Talat Džaferi rekao je da će ta država danas u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope glasati za to da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()