Ministar unutrašnjih poslova RS: Nivo bezbednosti predsednika Srpske je na najvišem nivou

Dodik je juče izjavio da mu se preti hapšenjem i poručio da će njegovo obezbeđenje i on pružiti otpor

29.03.2024. 11:53
  • Podeli:
Tan2024-03-1011484862_7 milorad dodik foto vladimir šporčić-65f6c8d6b66a5.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske već godinama maksimalno štiti predsednika Republike, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

"Predsednik Republike je godinama najugroženija ličnost. MUP Srpske vrši zaštiti svih institucija i štićenih lica, a posebno predsednika Republike Srpske", naveo je Karan u istakao da je nivo bezbednosti predsednika Srpske na najvišem nivou.

Istakao je MUP svakodnevno procenjuje situaciju.

"Prošle godine smo imali desetak pretnji, da li preko pisama ili preko drušvenih mreža i sve smo ih eliminisali", rekao je Karan.

Dodik je juče izjavio da mu se preti hapšenjem i poručio da će njegovo obezbeđenje i on pružiti otpor.

"Prete mi hapšenjem. Pre sat vremena dobio sam informaciju da su mi poručili da, ako moje obezbeđenje pruži otpor, da će pucati u mene", rekao je Dodik na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci.

On nije naveo od koga su stigle pretnje, ali je kazao da im je odgovorio da će "otpor sigurno pružiti".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()