Narod uz Dodika i Lukića: Održan još jedan skup podrške institucijama Srpske

''Svoje branimo, tuđe nećemo'', jedna je od poruka koju su poslali okupljeni.

28.10.2023. 09:02
  • Podeli:
Srn2023-10-27_1712287_1 skup podrške republika srpska ljubinje stolac srna-653cb1e2943e5.webp Foto: Srna

Na magistralnom putu Ljubinje-Stolac juče je održan još jedan skup na kojem su građani Republike Srpske iskazali protivljenje zbog podizanja optužnice pravosuđa BiH protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

Okupljeni građani su sa tog mesta, međuentitetske granice na magistralnom putu Ljubinje - Stolac, na skupu pod nazivom "Granica postoji" poslali poruke podrške institucijama Srpske u odbrani nadležnosti.

''Svoje branimo, tuđe nećemo'', jedna je od poruka koju su poslali okupljeni.

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić izjavio je da su se okupili s ciljem da brane volju naroda i institucije Srpske.

''Naš posao je da, kao i do sada, poštujemo odluke institucija Republike Srpske'', rekao je Lukić, obraćajući se učesnicima skupa.

Istakao je da suđenje njemu i predsedniku Dodiku u Sudu BiH predstavlja nastavak aktivnosti usmerenih protiv Republike Srpske i njenih institucija. Generalni skretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da Republika Srpska ima svoje granice, da je neupitna i da će postojati.

''Republika Srpska ima svoje granice koje želimo da pokažemo okupljajući se na skupovima 'Granica postoji'. Srpska je neupitna i narod je i po kiši i po vetru došao danas da pokaže da Srpska postoji i da će postojati'', rekao je Petrović.

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH Ljubica Miljanović istakla je da granica postoji, kao i svedočanstvo svih koji su poginuli za Republiku Srpske.

''Pravo i pravda je na našoj strani. Nećemo odustati, borićemo se do kraja da sačuvamo sve institucije Srpske, posebno instituciju predsednika Republike, koji je nepravno napadnut'', rekla je Miljanović.

Prethodni skup održan je u petak, 20. oktobra, na međuentitetskoj granici u Jezeru. Osim u Jezeru, ovi skupovi su održani u Novom Goraždu, Pelagićevu, Doboju, na Lapišnici u opštini Istočni Stari Grad, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Novom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()