Određen datum novog ročišta protiv Dodika u Sudu Bosne i Hercegovine

Na prošlom ročištu su predmeti u slučaju Dodika i Lukića razdvojeni

05.02.2024. 18:23
  • Podeli:
dodik glasanje Banjaluka-657edf1e398ba.webp Foto: UNA

U Sudu BiH danas je pročitana neizmenjena optužnica u predmetu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a novo ročište je zakazano za 6. mart.

Optužnica je pročitana na insistiranje novog sudije, nakon što je saopšteno da je prethodni sudija u predmetu protiv Dodika - Strika, otišao na godišnji odmor zbog odlaska u penziju.

Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika Republike Srpske Milošu Lukiću u Sudu BiH se sudi zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita, koji u Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika.

Na prošlom ročištu su predmeti u slučaju Dodika i Lukića razdvojeni, a danas je pročitana objedinjena optužnica s napomenom sudije da se ne čita deo koji se odnosi na Lukića.

Pravnici kažu da je reč o kršenju zakona, da je današnje ročište trebalo ponovo odložiti i za naredno pripremiti novu optužnicu za Dodika i posebno za Lukića.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()