Orban: Ovo su izbori za rat ili mir u Evropi

U Mađarskoj se danas beleži velika izlaznost

09.06.2024. 15:59
  • Podeli:
viktor orban Szilard KoszticsakMTI via AP tanjug-6665b4fed916a.webp Foto: Szilard KoszticsakMTI via AP Tanjug

Najvažnije pitanje evropskih izbora je da li Evropa treba da ostane izvan rata ili da uđe u rat, rekao je danas predsednik mađarske vlade Viktor Orban posle glasanja na izborima za Evropski parlament.

"Danas moramo da pobedimo na ovim izborima u Evropi, ovo su prvi evropski izbori na kojima se ta tema provlači kroz skoro sve zemlje članice. Pratio sam nemačku, italijansku i francusku izbornu kampanju, svi su pričali o ratu, tako da je to sada panevropsko pitanje", rekao je Orban.

Odgovarajući na pitanje novinara, Orban je rekao da mir u Ukrajini može da se postigne u dva koraka. 

"Prvo treba pobediti na evropskim izborima i njihovi rezultati treba da se tumače kao mišljenje ljudi o pitanju rata i mira", rekao je on, prenosi MTI.

U Mađarskoj se danas beleži velika izlaznost, a do 13 časova glasalo je 33,14 odsto birača, više od dva miliona ljudi. Istovremeno sa izborima za EP, u Mađarskoj se održavaju i lokalni izbori.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()