Osumnjičeni priznali ubistvo devojčice Vanje, za beguncem će biti raspisana poternica

Povodom umešanosti oca maloletnice, tužilac je rekao da su osumnjičeni priznali da su od njega dobili informacije od kretanju deteta

04.12.2023. 10:58
  • Podeli:
makedonska policija profimedia-656ce8251ecb2.webp Foto: Profimedia

Glavni tužilac Gavril Bubevski izjavio je danas da su tri osumnjičene osobe za dvostruko ubistvo, maloletnice Vanje Đorčevske kraj Skoplja i starije osobe, kraj Velesa, tokom saslušanja priznale ko je u šta bio umešan.

"Počinili su dva krivična dela - otmicu radi imovinske koristi i krivična dela - ubistvo. Ovi zločini se najstrože kažnjavaju u Makedoniji. Zatraženo je zadržavanje od 48 sati jer su u toku drugi pretresi i veštačenja. Zatim će MUP izaći sa krivičnom prijavom, nakon čega će javno tužilaštvo otvoriti formalni istražni postupak", rekao je tužilac Bubevski  na  konferenciji za novinare.

Bubevski je najavio da će za osumnjičenim u bekstvu biti raspisana međunarodna poternica.

Počinioci ovog gnusnog zločina biće, kazao je, kažnjen bez ikakvog oklevanja. Rekao je i da je istražni proces bio otežan na početku jer su nedostajale početne informacije, ali su u daljem postupku obezbeđeni dokazni materijali.

Makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je da je glavnoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnje V. G. pobegao iz Severne Makedonije sa svojim advokatom prvo u Beograd, a potom u Bugarsku

"Postupak mora da bude zakonit da ne bismo došli u situaciju da postupak padne na sudu zbog proceduralnih grešaka", dodao je tužilac.

Istakao je da postoje izjave osumnjičenih kako je za samo dva sata sve izmaklo kontroli i devojčica je ubijena.

"Nasilnike je uhvatila panika jer se oko pronalaska deteta angažovala celokupna javnost, pa su odlučili da će novac potražiti kasnije i detetu oduzeti život", precizirao je Buvevski odgovarajući na pitanja novinara.

Povodom umešanosti oca devojčice, on je rekao da su osumnjičeni priznali da su od njega dobili informacije od kretanju deteta, a preko osumnjičenog koji je u bekstvu, dodavši da se istraga sprovodi.

"Dakle, na ocu su samo sekundarni dokazi i ukazuju da je navodno umešan i za sada nema osnova da bude optužen", zaključio je tužilac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()