Pas u Zagrebu izujedao dete, vlasnik bio pijan

Pas je iskoristio nepažnju vlasnika i njegovu alkoholisanost od 4,07 promila i pobegao iz dvorišta, nakon čega je na ulici napao dete

07.01.2023. 14:29
  • Podeli:
pas napad foto Pixabay-63b53ecbc6b53.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Pas rase američki staford terijer pobegao je iz dvorišta u Zagrebu i izujedao dete, a njegovom vlasniku koji je u trenutku napada bio u alkoholisanom stanju određen je pritvor i protiv njega je podneta krivična prijava, saopštila je zagrebačka policija.

U saopštenju se kaže da je pas 5. januara iskoristio nepažnju vlasnika i njegovu alkoholisanost od 4,07 promila i pobegao iz dvorišta, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloletno dete nanevši mu povredu leve potkolenice, prenosi Index.hr.

Kako se navodi, sumnja se da je vlasnik psa držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, pre svega dece i životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, suprotno odredbama hrvatskog Zakona o zaštiti životinja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()