PDP i SDS predali zahtev za novo brojanje glasova na izborima za predsednika RS

CIK je danas saopštila da, prema novim preliminarnim rezultatima, Milorad Dodik ima veliku prednost na izborima za predsednika RS u odnosu na kandidatkinju PDP i SDS Jelenu Trivić

05.10.2022. 17:27
  • Podeli:
branislav-borenovic3-dejan-rakita-pixsell.jpg

Lideri opozicionih Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske stranke (SDS), Branislav Borenović i Mirko Šarović, predali su danas Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH zahtev za ponovno brojanje glasova na izborima za predsednika Republike Srpske.

Borenović je novinarima rekao da je u pitanju oko 100 nepravilnosti, odnosno da "reč oko 65.000 glasova". On je dodao da je najviše nepravilnosti bilo u Doboju, Zvorniku i Prijedoru.

Borenović tvrdi da su glasove dobili nepoznati kandidati, a da je njihov kandidat dobio 0 glasova.

"Za nekoliko dana idem sa dopunjenim zahtevom za ponovno brojanje. Ovo je obaveza institucija da se stane u kraj političkoj korupciji, koja je preduslov svakoj korupciji", rekao je Borenović, preneo je sarajevski portal Vijesti.

CIK je prethodno danas saopštila da, prema novim preliminarnim rezultatima, veliku prednost na izborima za predsednika Republike Srpske ima Milorad Dodik, a za srpskog člana Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Dodik tvrdi ispred kandidatkinje PDP i SDS za predsednicu RS Jelena Trivić vodi za 30.000 glasova, odnosno za oko 5 ili 6 odsto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()