Plenković u nenajavljenoj poseti Ukrajini: Razgovor sa Zelenskim o novom paketu pomoći

Zelenski je zahvalio hrvatskoj delegaciji predvođenoj Plenkovićem na svoj podršci otkako je započeo rat

12.09.2024. 09:20
  • Podeli:
andrej plenković volodimir zelenski reuters-66e290cbf1158.webp Foto: Reuters

Hrvatski premijer Andrej Plenković je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom u Kijevu predstavio najnoviji paket mera za pomoć Ukrajini, kojim je ukupna vojna pomoć Hrvatske porasla na "više od 200 miliona evra tokom protekle dve godine".

"Takođe, veoma sam srećan što vam Hrvatska pomaže u razminiranju. Bili smo domaćini najveće prve međunarodne konferencije o razminiranju, operacionalizujemo naša obećanja i u finansijskom i u operativnom smislu tako što naša vodeća firma za razminiranje otvara svoju podružnicu u Kijevu", što se odnosilo na firmu DOK-ING.

Zelenski je na početku sastanka hrvatskoj delegaciji predvođenoj Plenkovićem zahvalio na svoj podršci otkako je započeo rat.

"Oduvek smo računali na vašu podršku, uključujući u političkim pitanjima poput našeg puta prema Evropskoj uniji i NATO savezu. Zahvalni smo vašem narodu što je primio naše izbeglice", kazao je Zelenski hrvatskom premijeru, prenosi Hina.

Plenković je ranije juče stigao u nenajavljenu posetu Ukrajini, a kasnije je na društvenoj platformi X najavio samit zemalja jugoistoka Evrope u Dubrovniku u oktobru s ciljem podrške Ukrajini i njenoj teritorijalnoj celovitosti.

On je rekao da je zasad odziv lidera zemalja Jugoistočne Evrope za samit podrške Ukrajini u Dubrovniku veoma dobar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()