Plenković: Vlada će sanirati štetu od nevremena u Hrvatskoj

On je rekao da se klimatske promene ubrzavaju više i brže od očekivanog

20.07.2023. 14:12
  • Podeli:
Andrej Plenković_SNV_Foto Tanjug_Hina_Daniel Kasap-644e600b4e8e5.webp Foto: Tanjug / Hina / Daniel Kasap

Hrvatski premijer Andrej Plenković saopštio je na današnjoj sednici vlade da je nevreme pogodilo čak 14 županija, da je povređeno više od 60 osoba, a da su smrtno stradale četiri osobe.

Plenković je na otvorenom delu sednice izrazio saučešće porodicama stradalih, povređenima oporavak i poručio da će Vlada pomoći u saniranju šteta.

"Oštećeno je više od 2.000 objekata. Angažovano je više od 5.000 vatrogasaca. Udari vetra bili su na nivou orkanskih. Ovo je znak sve bržih i razornijih klimatskih promena, one se ubrzavaju i više i brže. Ovo je bila jedna od najjačih grmljavinskih oluja u Zagrebu. Palo je 20-35 litara po metru kvadratnom u svega 10 minuta. Udari vetra bili su olujni, na granici orkanskih", rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

On je rekao da se klimatske promene ubrzavaju više i brže od očekivanog.

"Potrebno je da kao društvo postanemo svesniji naše ukupne odgovornosti”, kazao je Plenkovoić i dodao da će nastaviti pripreme za takve događaje u budućnosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()