Glavni pretres u Sudu BiH nije održan, Dodik u sudnici bio dočekan aplauzom

Podršku su pružili i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović

06.12.2023. 14:01
  • Podeli:
milorad dodik u sudu bih, 6 dec 2023 - foto Srna Borislav Zdrinja-65707032ac53b.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

U Sudu BiH danas nije održan glavni pretres u postupku protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

Dodik je po izlasku iz Suda BiH rekao je da rasprava nije počela jer je Sud BiH odbio zahtev odbrane za premeštanje postupka u banjalučki Osnovni sud, ali odbrana ima rok od tri dana za žalbu, te u tom periodu ne može početi glavni pretres.

"Mi smo danas dobili to rešenje, tri dana ističu u ponedeljak i mi ćemo se tačno tad žaliti", najavio je Dodik.

On je zahvalio okupljenim predstavnicima boračkih organizacija i funkcionerima koji su došli u Sarajevo da mu pruže podršku.

Podrška naroda i zvaničnika

Osim Gorana Bubića, advokata predsednika Srpske, glavnom pretresu prisustvovali su i članovi šireg tima za odbranu, među kojima i hrvatski advokat Anto Nobilo.

U Sud BiH došli su i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, kako bi pružili podršku Dodiku i Lukiću.

Podršku predsedniku pružili su i predstavnici brojnih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Ulazeći u zgradu Suda BiH u Sarajevu, Dodik se rukovao sa okupljenim građanima koji su se okupili da mu pruže podršku, a po ulasku u sudnicu Suda BiH u Sarajevu dočekan je desetominutnim aplauzom velikog broja prisutnih u publici koji su došli da isprate suđenje i podrže instituciju Srpske.

Predstavnica OEBS-a, koja prisustvuje današnjem ročištu, unela je telefon i snimala prisutne u sudnici, koji joj je oduzet posle negodovanja prisutnih zbog ovog nedozvoljenog čina.

Oduzimanje telefona zatražili su advokati Dodika i Lukića, sažnaje RTRS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()