Podignut stepen bezbednosti u vojnim objektima u BiH zbog pretećih dojava

Poznato i iz koje zemlje u okruženju stižu pretnje

02.10.2024. 14:32
  • Podeli:
oruzane_snage bih - os bih-1666691455236.webp Foto: OS BiH

Oružane snage BiH podigle su stepen bezbednosti u bezbednosnim/vojnim objektima u BiH zbog pretećih dojava.

 Nakon što su preteće dojave dstigle juče u 15 sati, Agencija za istrage i zaštite (SIPA) je uputila dopis svim policijskim agencijama i firmama koje se bave proizvodnjom oružja da pojačaju mere bezbednosti zbog eventualnih napada, koji se posebno odnose na kasarne i objekte namenske industrije, piše sarajevski portal Klix.

U toku su pregledi kasarni i objekata vojne industrije širom BiH da bi se otkrilo da li postoji realna opasnost. Takođe SIPA intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila pretnju.

U obaveštenju se navodi da je od 2. oktobra ove godine pa do daljnjeg zabranjen ulazak u krug objekata vojne industrije vozilima koja dostavljaju hranu i vozilima brze pošte. Vozila firmi koje izvode radove u krugu objekta moraju biti detaljno pregledana pre svakog ulaska i izlaska.

Prošle sedmice je stiglo više dojava o postavljenim bombama u više objekata, među kojima su Aerodrom Sarajevo, tržni centri u Sarajevu i mnoge škole.

Kako javlja sarajevski Avaz, preteći mejl, u kojem se preti terorističkim napadima na vojne i objekte namenske industrije u BiH, stigao je sa IP adrese iz Bugarske.

Većina pretećih mejlova proteklih dana koja je stigla na razne adrese u BiH takođe je, kažu, stigla preko domena iz Bugarske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()