Pokrenuta procedura za smenu Sebije Izetbegović

Kako je ostala bez akademskih znanja više ne ispunjava uslove za direktora ove ustanove

30.10.2023. 21:27
  • Podeli:
sebija izetbegovic armin durgut pixsell-64634dc57c0c4.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu KCUS pokrenuo je danas proceduru za smenu direktora ove zdravstvene ustanove Sebije Izetbegović.

Izetbegovićeva ima rok od osam dana za ulaganje žalbe, nakon čega će Upravi odbor KCUS-a na narednoj sednici doneti konačnu odluku o njenoj smeni.

"Čekamo izjašnjavanje Izetbegovićeve, a ako ga ne bude onda ćemo u skladu sa zakonom donositi odgovarajuće odluke", rekao je član Upravnog odbora KCUS-a Dragan Stevanović novinarima nakon sednice Upravnog odbora.

On je dodao je i da nije potrebna prethodna saglasnost federalnog Ministra zdravstva o smeni, ukoliko do nje dođe, te da će on biti informisan, prenose federalni mediji.

Vlada Kantona Sarajevo je pre nekoliko nedelja uputila zahtev Vladi Federacije BiH za smenu Sebije Izetbegović, jer kako su naveli, više ne ispunjava uslove za direktora pošto je ostala bez akademskih zvanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()