Pronađen nestali tinejdžer u Zagrebu: Hrvatski Amber alert bio uspešan

U Hrvatskoj se sistem Amber alerta naziva NENO alarm.

10.04.2024. 08:05
  • Podeli:
hrvatska policija, split - 8 feb 2024 - foto Zvonimir Barisin PIXSELL-65cf31f3edc4b.webp Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zagrebačka policija pronašla je 13-godišnjaka koji je u ponedeljak nestao na području Laništa u hrvatskoj pretsonici.

"Obaveštavamo da je maloletnik rođen 2010. godine koji se tokom jučerašnjeg dana udaljio s područja Laništa pronađen i ujedno koristimo priliku da se zahvalimo na angažmanu medija i građana koji su, ne samo u ovoj nego i u sličnim situacijama, odreagovali društveno odgovorno i pokazali svoju senzibilnost prema najranjivijim društvenim grupama", navodi se u saopštenju policije.

Policija je juče popodne zbog nestanka tinejdžera aktivirala i tzv. NENO alarm.
NENO je skraženica za Nacionalnu evidenciju nestalih osoba, a alarm se građanima aktivira putem društvenih mreža. 

Hrvatska policija je sistem NENO alarm pustila u funkciju krajem 2022. godine, a reč je o hrvatskoj verziji onog što je u SAD poznato kao "Amber Alert".  

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()