Radovan Višković dobio mandat za sastav nove Vlade Republike Srpske

Od 16 ministarstava u novoj Vladi RS funkcije ministara će obavljati osam Srba, pet Bošnjaka i tri Hrvata, rekao Milorad Dodik

23.11.2022. 11:36
  • Podeli:
Radovan Viskovic_Dejan Rakita PIXSELL-1667401996591.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Radovan Višković je novi-stari mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske. Viškoviću je mandat za sastav nove vlade dodelio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Odluka da Višković dobije još jedan mandat doneta je na jučerašnjim konsultacijama Dodika sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, kojima nisu prisustvovale tri opozicione stranke.

Nova Vlada RS će, od 16 ministarstava imati osam Srba, pet Bošnjaka i tri Hrvata, najavio je Dodik, koji je u Narodnu skupštinu uputio odluku kojom je mandat za sastav vlade  dodelio Viškoviću.

Dodik je, na konferenciji za novinare u Banjaluci, rekao da je odluku o mandataru doneo nakon jučerašnjih konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka na kojima je utvrđeno da Višković ima većinu za sastav nove vlade.

"Ovo je deo politike u kontinuitetu. Višković je dužnost obavljao protekle četiri godine u veoma kompleksnim i izazovnim okolnostima", rekao je Dodik i izrazio nadu da će nova vlada adekvatno odgovoriti svim izazovima.

Rekao je da će kao predsednik Republike Srpske od Radovana Viškovića tražiti da obezbedi da ministri predano i odgovorno rade svoj posao. Ponovio je da Višković u ovom trenutku ima većinu od 56 poslanika za formiranje vlade.

"Sastav nove vlade biće kompleksan i trebaće suptilno naći balans koji se mora obezbediti. Većina političkih partija koje učestvuje u podršci vladi bi samo predložili Srbe. U tom pogledu moramo videti kako će to sve izgledati", rekao je Dodik.

Istakao je da razume interesovanje novinara za sastav nove vlade, ali da treba dati prostor mandataru da obavi konsultacije. Dodik je podsetio da su njegove konsultacije juče sa političkim partijama bile u vezi sa mandatarom i eventualno o njihovom učešću.

"Trudio sam se da vidim njihova očekivanja, i svi imaju različita očekivanja", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()