Saniranje štete od afričke kuge: Vlada Republike Srpske isplaćuje još 4 miliona KM

U četvrtak će u Banjaluci biti održana konferencija posvećena pitanju suzbijanja afričke kuge, sa učešćem eminentih stručnjaka

19.08.2023. 15:56
  • Podeli:
svinja, prasići pixabay-64c38dac72453.webp Foto: Pixabay

Vlada Republike Srpske isplatiće još četiri miliona konvertibilnih maraka za sanaciju štete prouzrokovane afričkom kugom svinja, potvrdio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić.

Sredstva su obezbeđena iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske, prenosi RTRS.

Minić je rekao da će sledeće nedelje početi isplata poljoprivrednim proizvođačima oko dva miliona KM iz tog fonda i dodatno dva miliona konvertibilnih maraka prerađivačima.

Minić je poručio da Republika Srpska izmiruje sve svoje obaveze prema planiranoj dinamici, istakavši da vlada ima adekvatne odgovore na posledice nedavnih poplava, suše, superćelijskih oluja, afričke kuge i druge probleme izazvane delovanjem prirode.

On je najavio da će u četvrtak u Banjaluci biti održana konferencija posvećena pitanju suzbijanja afričke kuge, sa učešćem eminentih stručnjaka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()