Severna Makedonija čeka podršku Srbije, Crne Gore i Slovenije: Za dva dana požari pod kontrolom

Pošto je reč o nepristupačnim regionima, u ovom trenutku nije potrebna druga podrška osim aviona, rekao je Mickoski

15.07.2024. 17:08
  • Podeli:
kanader grcka reuters-64bfcbb1cddf4.webp Foto: Reuters

Predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Hristijan Mickoski je novinarima u Ohridu danas rekao da će u naredna dva dana situacija sa požarima u zemlji biti potpuno pod kontrolom.

On je rekao da se očekuje pomoć iz Srbije, Crne Gore i Slovenije, a da je iz Turske pomoć već stigla.

Mickoski je rekao da su iz Turske odmah stigla dva aviona i jedan helikopter za gašenje požara.

"Pošto je reč o nepristupačnim regionima, u ovom trenutku nije potrebna druga podrška osim aviona. Očekujemo pomoć i podršku Srbije, Crne Gore, Slovenije i cenimo da će u naredna dva dana to biti stavljeno pod kontrolu. Da građani budu mirni, potpuno kontrolišemo situaciju, danas imamo pojačanja sa letelicama koje će moći da izvlače, vodu iz Dojranskog jezera, posebno u Novom Selu. Imamo plan za sutra i prekosutra će posao biti potpuno pod kontrolom", rekao je Mickoski, preneli su skopski mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()