Skupština Republike Srpske u sredu bira novu vladu

Mandatar Radovan Višković kaže da ima sastav vlade i da traga za još dva imena, 'jer želi da dobije što kvalitetniji kadar'

18.12.2022. 15:33
  • Podeli:
narodna-skupstina-rs-dejan-rakita-pixsell Cropped (1) (1).jpg Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Narodna skupština Republike Srpske će u sredu, 21. decembra, izabrati novu Vladu koja treba da obezbedi kontinuitet u razvoju Srpske i njenu stabilnost, izjavio je predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku stranaka članica vladajuće koalicije dogovoreno da nova Vlada Republike Srpske radi na obezbeđivanju kontinutiteta sigurnosti radnih mesta, da sarađuje sa okruženjem i vodi računa o novim projektima u energetici, prenosi Srna.

On je naveo da će u Vladi Srpske, koja ima 16 ministarstava, biti oko 10 novih imena, među kojima su i oni koji nisu u političkim partijama.

"Imamo listu sastava vlade, ali o tome će saopštavati mandatar", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci. Konsultacije će biti nastavljene sutra i prekosutra, kako bi što bolje bila pripremljena sednica Narodne skupštine Srpske, rekao je Dodik.

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da ima sastav vlade i da traga za još dva imena, jer želi da dobije što kvalitetniji kadar.

"Pred nama su izazovna vremena i moja su očekivanja da u narednom periodu radimo još bolje i da lakše prevaziđemo sve poteškoće, za dobrobit građana Republike Srpske", rekao je Višković novinarima nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()