Sletanje bez dozvole: Da li je helikopter EUFORA kod bazena u Trebinju narušio bezbednost dece?

Praksa je da se u takvim situacijama obavesti nadležna Policijska uprava ili Gradska uprava, što sada nije učinjeno

24.07.2024. 14:14
  • Podeli:
EUFOR x@euforbih-65128c247abcf.webp Foto: Twitter@eurobih

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa izjavio je danas da je spuštanje helikoptera EUFOR-a na lokaciju preko puta gradskog bazena u Trebinju narušilo bezbednosni sklad. Laketa je rekao da su uputili zvaničan dopis komandi EUFOR-a, ali da odgovor nisu dobili.

"Zamolio bih da nam odgovore o čemu se tačno radilo, a mi ćemo to podeliti s javnošću. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske toga dana nije imalo informaciju da će se na tom mestu spustiti helikopter", rekao je Laketa, prenosi Srna.

On je naveo da je u Policijsku upravu Trebinje stigla informacija od građana sa fotografijama da se taj helikopter spustio preko puta bazena.

Kako je pojasnio, praksa je da se u takvim situacijama obavesti nadležna Policijska uprava ili Gradska uprava, da neko ima informaciju o kretanjima EUFOR-a, letelica ili slično.

Prema njegovim rečima, tada su se i deca kupala na bazenima, te je spuštanje helikoptera narušilo bezbednosni sklad.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()