Srpski general Gojko Knežević imenovan za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH

Na mesta zamenika za operacije, odnosno resurse, izabrani su Tomo Kolenda i Mirsad Ahmić

27.11.2023. 20:18
  • Podeli:
vojska bosne i hercegoivna, bih, vojska republike srpske, 12 maj 2023 - dejan rakita Pixsell-6564eb9423d82.webp Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Srpski general Gojko Knežević imenovan je danas na sednici Predsedništva BiH za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Na sednici koja je na zahtev bošnjačkog člana Predsedništva Denisa Bećirovića više puta prekidana zbog dodatnih konsultacija, članovi Predsedništva postigli su saglasnost o imenovanju Generalskog kora, prenosi RTRS.

General Gojko Knežević, koji je predlog SNSD-a, na čelu OS BiH zameniće Senada Mašovića kome je mandat istekao pre gotovo dve godine.

Na mesta Kneževićevih zamenika za operacije, odnosno resurse, izabrani su Tomo Kolenda i Mirsad Ahmić.

Mirzet Lubenović je preuzeo dužnost komandanta Operativne komande OS BiH, dok su za zamenike komandanta predloženi Nebojša Bošnjak za operacije i Zdravko Rezo za resurse.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()