Sudar vozova u Hrvatskoj: Poginula dva muškarca i dete

Prema nezvaničnim informacijama, putnički voz prošao je kroz crveno svetlo i udario u teretni voz, koji je stajao jer je bio u kvaru

10.09.2022. 08:21
  • Podeli:
Nesreća_Rajić_Matija Habljak Pixsell.jpg Foto: Matija Habljak / Pixsell

Putnički voz naleteo je sinoć na teretni voz između stanica Okučani i Novčka, a u nesreći ima smrtno stradalih i teško povređenih osoba, potvrdile su večeras Hrvatske železnice (HŽ).

HŽ nisu precizirale koliko je povređenih i poginulih, a Dnevnik.hr navodi, pozivajući se nezvaične informacije, da je poginulo najmanje pet osoba. Kasnije je objavljeno da su poginuli mašinovođa, kondukter i maloletno dete.

Posle akcije spasavanja, na lice mesta uputili su se premijer Andrej Plenković i drugi članovi hrvatske vlade, prenosi hrvatski Index.

Ima putnika koji su zarobljeni pod vozovima, pa je bila angažovana hrvatska gorska služba spasavanja.

Hrvatske železnice navele su da je do nesreće došlo oko 21.30 časova i da su na lice mesta izašle ekipe Hitne pomoći.



Uzrok nesreće biće poznat nakon istrage, dodaju HŽ i ističu da je putnički voz saobraćao na relaciji Vinkovci-Novska.

HŽ su izrazile saučešće porodicama poginulih.

Lokalna policija saopštila je da je oko 21.35 primila dojavu da je u mestu Rajić putnički voz udario u zaustavljeni teretni voz, prenosi Index.hr.

Dnevnik.hr dodaje, pozivajući se na nezvanične infromacije, da je putnički voz prošao kroz crveno svetlo i udario u teretni voz, koji je stajao jer je bio u kvaru.

Index.hr navodi i da se putnički voz kretao 100 kilometara na sat kada je naleteo na teretni.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()