Sve je skuplje: Raste inflacija u Crnoj Gori

Na mesečnom nivou su cene u Crnoj Gori porasle za 0,5 odsto u odnosu na decembar prošle godine

21.02.2024. 11:43
  • Podeli:
inflacija_standard_pare_novac_hrana_digitron-63ce69bb2f6d3.webp Foto: Pixabay

Godišnja stopa inflacije u Crnoj Gori je u januaru blago porasla na 4,4 odsto, u odnosu na decembar kada je iznosila 4,3 odsto, objavila je danas crnogorska Uprava za statistiku Monstat na svom vebsajtu.

Na mesečnom nivou su cene u Crnoj Gori porasle za 0,5 odsto u odnosu na decembar prošle godine.

Hrana i bezalkoholna pića su mesečno poskupeli za 1,1 odsto, alkoholna pića i duvan jedan odsto, troškovi stanovanja, voda, struja, gas i druga goriva 1,5 odsto, dok je istovremeno zabeležen pad cena odeće i obuće, za 2,7 odsto, kao i prevoza 0,7 odsto.

Potrošačke cene u Crnoj Gori su u 2023. godini u proseku porasle za 8,6 odsto međugodišnje, navodi Monstat. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()