Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Milorada Dodika

Opužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH

11.08.2023. 14:43
  • Podeli:
Tan2023-04-1413255472_8 milorad dodik zoran zestic (1)-6439403eba912.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, potvrđeno je za sarajevski portal Klix.

Razlog podizanja optužnice je, kako se navodi, neizvršavanje odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita po novom članu Krivičnog zakona, koji je nametnuo visoki predstavnik.

Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika jer nije imenovan u Savetu bezbednosti UN, kako je to predviđeno Dejtonskim sporazumom.

Dodik je, naime, potpisao nedavno Ukaz o proglašenju Zakona o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika za BiH u Službenom glasniku RS, kao i Ukaz o proglašenju Zakona o nesprovođenju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji  Republike Srpske.

Opužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()