U BIH upozorenje zbog pljuskova i grmljavine, na snazi narandžasti meteoalarm

U Mostaru, kako je najavljeno, sa jačim pljuskom može da padne 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom

02.07.2024. 09:43
  • Podeli:
nevreme holandija vetar shutterstock-64a5229e0e21e.webp Foto: Shutterstock

Za brojne regione u Bosni i Hercegovini (BiH) danas je izdato upozorenje zbog pljuskova praćenih grmljavinom. Kako su saopštili  iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u pojedinim područjima je na snazi narandžasti meteoalarm.

Upozorenje je izdato za Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzlu, Banjaluku, Foču, Prijedor, Trebinje i Višegrad, prenosi sarajevski portal Klix.

U Mostaru, kako je najavljeno, sa jačim pljuskom može da padne 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Prestanak padavina u većem delu BiH očekuje se do kraja dana a stabilizacija vremenskih prilika očekuje se sutra, navodi se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()