UNA saznaje: 'Šećerni kokain' iz Doboja deo kolumbijskog tovara

Belgijski carinici zaplenili 734 kilograma kokaina skrivenog u šećeru 'Samara azucar'

30.08.2022. 15:52
  • Podeli:
Kokain Doboj1_MUP RS-1663953192640.webp Foto: MUP RS

Kokain, 73 kilograma, koji je zaplenjen sredinom avgusta u magacinu jednog preduzeća u Doboju, tek je deseti deo ogromne pošiljke droge koja je krajem jula otkrivena u Belgiji, saznaje UNA.

Kokain je zapravo otkriven 29. jula u luci Waasland u Belgiji, kada su lokalne vlasti zaplenile 734 kilograma kokaina koji je bio sakriven među tovarom šećera.

Tamošnji mediji objavili su da su kokain zaplenili carinici i policija iz Antverpena, kada su na kontrolnom punktu pregledali kontejner sa tovarom šećera, koji je dopremljen iz Kolumbije.

Radilo se o ogromnoj količini šećera sa natpisom "Samara azucar", a istragu o tom slučaju sprovodi Tužilašto Istočne Flandrije.

Dobro upućeni izvori UNE kažu da su nakon otkrivanja 734 kilograma kokaina, belgijski carinici palete sa šećerom pustili u opticaj dalje prema kupcima. Jedna od isporuka šećera "Samara azucar" stigla je kupcu u Doboju.

U paletama sa šećerom u skladište su dopremljene i palete sa 73 kilograma kokaina.

Tovar je u Bosnu i Hercegovinu dopremljen 2. avgusta, a još se utvrđuje kako je ova količina "promakla" carinicima u Antverpenu, odnosno ko stoji iza svega ili je u pitanju "zalutala isporuka".

Zbog zaplenjenog kokaina u BiH za sada niko nije uhapšen, a u policiji navode da se na slučaju intenzivno radi.

Podsetimo, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske 16. avgusta na području Doboja je zaplenila 73 kilograma kokaina. Kako je tada saopšteno, kokain je u BiH transportovan sakriven u pošiljci sa drugom naručenom robom (šećer), koja se uvozila u ovu državu.

Naveli su da istragu o svemu sprovodi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim agencijama Evropske unije i Evropolom.

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()