Zatvorena birališta u Hrvatskoj i Sloveniji na izborima za EP: U Hrvatskoj najviše mesta osvaja HDZ

Prema izlaznim anketama u Hrvatskoj, šest mandata u EP osvojiće Hrvatska demokratska zajednica

09.06.2024. 19:30
  • Podeli:
plenković glasanje ep pixsell-6665e63907d1c.webp Foto: PIxsell

Birališta u Sloveniji i Hrvatskoj, na kojima su građani glasali za Evropski parlament, zatvorena su danas u 19 sati.

Prema izlaznim anketama u Hrvatskoj, šest mandata u EP osvojiće Hrvatska demokratska zajednica, četiri Socijaldemokratska partija, jedan Domovinski pokret i jedan stranka Možemo, piše Indeks.

U Sloveniji su pored izbora održana tri referenduma, a prvi rezultati biće objavljeni najranije u 23 sata, prenosi STA.

U Sloveniji je zabeležena rekordna izlaznost na današnjim izborima za Evropski parlament i bila je 25,6 odsto do 16 sati, a u Hrvatskoj je među najmanjima ikada i do 16.30 sati glasalo je 15,05 odsto birača.

Izlaznost na izborima za EU ​​u Sloveniji bila je 25,6 odsto danas do 16 sati, što je više u odnosu na 18,3 odsto kolika je bila pre pet godina, pokazuju podaci Nacionalne izborne komisije, prenela je agencija STA.

Izlaznost u Sloveniji na izborima za EP 2019. godine iznosila je 28,9 odsto.

Izlaznost je danas najveća u Kranju i Ljubljani, gde je premašila 27 odsto, a najmanja u Mariboru - 23 odsto.

U Hrvatskoj je na današnjim izborima za EP najveća izlaznost zabeležena u Gospiću gde je glasalo više od 20 odsto birača, preneo je Index.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()