Želja za zajedničkim životom u BiH: Dodik pozvao muslimane da povuku predlog rezolucije o Srebrenici

Malo je onih koji su u ovim okolnostima preživeli 30 godina, rekao je Milorad Dodik

18.04.2024. 20:07
  • Podeli:
miting srpska te zove, 18 april 2024, milorad dodik - foto Srna Borislav Zdrinja-662161e6c8d83.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je muslimane, sa mitinga "Srpska te zove" održanog danas u Banjaluci, da ako hoće zajednički život sa Srbima u BiH povuku predloženu rezoluciju o Srebrenici, a ako neće Srpska će razmisliti kako i dokle će učestvovati u životu u BiH.

Republika Srpska će, poručio je, čim se za to stvori prilika biti u savezu sa Srbijom.

"Srbija je naša država i da je božje, ustavne i svake druge pravde bili bismo sastavni deo Srbije, a ne ovog s....a od BiH", istakao je Dodik na narodnom mitingu na prepunom banjalučkom Trgu Krajina.

I bićemo jednog dana deo Srbije, uveren je, makar, kako kaže predsednik Srpske, on ne bio predsednik i ne bio ni živ.

"Ali bićemo jer to je naša volja i želja. Ništa nisu učinili da živimo i radimo sa njima i nećemo živeti sa njima. Beograd je naš glavni grad. Banjaluka je naš glavni grad. Hvala svima koji pomažu, ali ovo što smo napravili napravili smo našom snagom i upornošću. Malo je onih koji su u ovim okolnostima preživeli 30 godina", rekao je Dodik, čije reči su propraćeni burnim aplauzom.

Predsednik Srpske je istaokao i da želi da svim stradalima izrazi poseban pijetet i njihovim porodicama saučešće.

"To je bio zločin na kraju rata, nakon zamora i mržnje, ali nije bio genocid", poručio je Dodik govoreći o Srebrenici.

Dodik je rekao da će kompletno rukovodstvo Republike Srpske, na dan kad se u Generalnoj skupštini UN bude odlučivalo o rezoluciji u Srebrenici, čitav dan provesti upravo u Srebrenici.

On je istakao da zločine nad 3.500 Srba sa područja srebreničke regije niko osim srpskog naroda ne spominje i ne primjećuje i da su to zločini bez kazne, dok istovremeno pokušavaju daih proglase genodidnim narodom.

"Nemojte to da radite, jer to ne doprinosi životu u BiH. Ovo nas neće spojiti, ovo nas trajno razdavaja i ne želimo da živimo s vama koji kažete za srpski narod da je genocidan. Ne želimo da živimo s vama i nećemo biti s vama u istoj državi" istakao je Dodik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()