Zločin bez kazne: Služen parastos za 158 srpskih žrtava na Božić 1993.

Predsednik RS Milorad Dodik istakao da činjenica da još nema imena ubica potvrđuje kakva se politika vodi protiv Srba i Republike Srpske

05.01.2024. 14:09
  • Podeli:
parastos u kravici, kravica - 5 jan 2024 - foto Srna-6597ff01ae23b.webp Foto: Srna

U bratunačkom selu Kravica služen je parastos za 158 Srba iz ovog mesta i susednih zaselaka stradalih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, od kojih su njih 49 ubile muslimanske snage iz Srebrenice na Božić 1993. godine.

Položeno je cveće na spomen-krst u Kravici za 3.267 poginulih srpskih civila i boraca iz srednjeg Podrinja i Birča.

Osveštan je i obnovljeni spomen-kompleks za regiju Birač u šta je uloženo 100.000 KM.

Osveštanju spomenika i parastosu prisustvovao je premijer Radovan Višković.

"BiH je zemlja apsurda i klasičan falsifikat, što potvrđuje i činjenica da niko 31 godinu nakon zločina u Kravici nije odgovarao za zločine nad Srbima", rekao je danas zamenik predsedavajućeg Saveta ministara Staša Košarac.

Prema njegovim rečima, Bošnjaci se u pravilu koriste falsifikatima kako bi se prikazali kao jedine žrtve rata, a kada predstavnici iz Republike Srpske kažu da nisu zadovoljni pravosudnim institucijama u BiH, onda se javljaju pritisci na institucije Srpske.

Košarac je naglasio da će predstavnici Republike Srpske i dalje biti uporni, okupljeni oko srpskog naroda, vrednosti i ustavnog kapaciteta, te da će uvek imati univerzalni pristup prema svakom zločinu.

Predsednik Milorad Dodik je naglasio da ni 31 godinu nakon velikog stradanja nema imena ubica i zločinaca, te da to potvrđuje kakva se politika vodi protiv Srba i Republike Srpske i kako se na podmukao način falsifikuje istorija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()