Agencija za atomsku energiju: Proverili smo da li Ukrajinci kriju oružje u nuklearkama

Rusija tvrdi da Ukrajinci drže protivvazdušno naoružanje u svojim nuklearkama

24.01.2023. 17:42
  • Podeli:
ne-zaporozje-zaporizja-reuters-639346f83d796.webp Foto: Reuters

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi izjavio je danas u Evropskom parlamentu da je inspekcijama utvrđeno da u ukrajinskim nuklearnim elektranama nije pronađena vojna oprema.

Grosi je ovo izjavio dan nakon što je ruska obaveštajna agencija optužila Ukrajinu da krije zapadna oružja u nuklearkama širom zemlje, što je prvo demantovao visoki ukrajinski zvaničnik, preneo je Rojters.

Grosi je rekao da je IAEA uspostavila stalno prisustvo u nuklearnim objektima u Ukrajini i naložila inspekcije da se utvrdi da li ima vojne opreme.

"Rezultati tih inspekcija bili su negativni. Ovo je drugi put da je IAEA raskrinkala tvrdnje o ilegalnim i vrlo opasnim stvarima koje se čuvaju u tim objektima", rekao je Grosi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()