Amerikanci javljaju: Razgovor Bajdena i Trampa bio dobar, kratak i pun poštovanja

Sadašnji predsednik SAD navodno uverio bivšeg da je dao smernice bezbednosnim agencijma da sprovedu istragu u potpunosti

14.07.2024. 17:53
  • Podeli:
tramp bajden-667e55c62f5fe.webp Foto: AP Photo/Gerald Herbert

Izvor koji ima saznanja o pozivu predsednika SAD Džozefa Bajdena bivšem predsedniku Donaldu Trampu nakon atentata opisao je razgovor između rivala kao "dobar" i "kratak i pun poštovanja. Dva visoka zvaničnika Bele kuće su slično opisali sinoćni poziv, ali su odbili da iznesu detalje o razgovoru, preneo je Si-En-En (CNN).

Visoki zvaničnik Bele kuće rekao je da su Bajden i Tramp razgovarali kasno sinoć telefonom, pri čemu je Bajden želeo da razgovara direktno sa svojim rivalom. 

Bajden je ponovio svoju tvrdnju da nema mesta ili tolerancije za političko nasilje i uverio Trampa da je dao smernice bezbednosnim agencijma da sprovedu istragu u potpunosti.

Pre sinoćnjeg poziva, njih dvojica godinama nisu razgovarali direktno. 

Oni su komunicirali preko moderatora tokom prošlomesečne debate na CNN-u.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()