Argentina poručila: Maduro nije predsednik Venecuele

Pridružili se Americi

02.08.2024. 19:41
  • Podeli:
nikolas maduro, 31 jul 2024 - foto Reuters-66ab23cfe22ec.webp Foto: Reuters

Argentina je danas priznala venecuelanskog predsedničkog opozicionog kandidata Edmunda Gonzalesa kao pobednika na izborima koji su bili održani proteklog vikenda, čime se pridružila Sjedinjenim Američkim Državama.

"Svi možemo da potvrdimo, bez sumnje, da je legitimni pobednik i novoizabrani predsednik Venecuele Edmundo Gonzales", napisala je argentinska ministarka spoljnih poslova Dajana Mondino na platformi X.

Amerika je ranije danas priznala Gonzalesa kao pobednika izbora. Izborna komisija proglasila je Madura, koji je na vlasti od 2013, za pobednika sa 51 odsto osvojenih glasova, dok opozicija navodi da je na osnovu prebrojanih 90 odsto glasova njen kandidat dobio dvostruko više.

Sporni izbori izazvali su talas protesta širom zemlje.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()