Bajden prekinuo odmor i urgentno se vraća u Vašington: Sazvan hitan sastanak zbog napada Irana na Izrael

Bajden će se sastati sa sa zvaničnicima Saveta za nacionalnu bezbednost, saopštila je Bela kuća.

13.04.2024. 23:01
  • Podeli:
Tan2023-06-2815592350_3 džo bajden AP PhotoAndrew Harnik-649d3655a8db0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Američki predsednik Džozef Bajden vratiće se večeras u Vašington kako bi se konsultovao sa timom za nacionalnu bezbednost dan nakon što je rekao da očekuje iranski napad na Izrael „pre, nego kasnije”.

Bajden će se sastati sa sa zvaničnicima Saveta za nacionalnu bezbednost, saopštila je Bela kuća.

Predsednika su o situaciji na Bliskom istoku ranije obavestili i savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven i glavni zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost Džon Fajner, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, ministar odbrane Lojd Ostin, državni sekretar Entoni Blinken i načelnik generalštaba general Čarls  Braun biti na sastanku, zajedno sa Salivenom i Fajnerom.

Potpredsednica SAD Kamala Haris i Bajdenov šef kabineta Džef Zients „prisustvovaće bezbednim video snimcima“, saopštila je Bela kuća.

Bajden je prekinuo svoje vikend putovanje u Delaver, saopštila je danas Bela kuća, kako bi razgovarao o događajima na Bliskom istoku, prenosi Džeruzalem post.

Teheran je zapretio da će uzvratiti za navodni izraelski napad na iransku ambasadu prošle nedelje u Damasku u kojem su ubijeni viši komandant prekomorskih snaga Iranske revolucionarne garde i šest drugih oficira.

Izrael je stavio  vojsku u punu pripravnost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()