Bela kuća: Nema informacija da je Ukrajina umešana u napad u Moskvi

Još 7. marta američka ambasada u Rusiji je objavila bezbednosna upozorenja da "ekstremisti" imaju planove za neposredan napad na Moskvu

22.03.2024. 21:53
  • Podeli:
moskva, pucnjava i požar u koncertnoj hali krokus, 22 mart 2024 - foto Profimedia 1 (4)-65fdefb468a8f.webp Foto: Profimedia

Bela kuća saopštila je večeras da zasad nema informacija da je Ukrajina umešana u, kako je rekao, "užasan" napad na koncertnu halu u Moskvi.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da SAD sakupljaju informacije o terorističkom napadu u kojem je ubijeno najmanje 40, a ranjeno više od 100 ljudi.

"U ovom trenutku nema naznaka da su Ukrajina, ili Ukrajinci, umešani u pucnjavu. Želim da vas odvratim u ovom trenutku od bilo kakve povezanosti sa Ukrajinom", rekao je Kirbi novinarima u Beloj kući.

Bela kuća osudila je teroristički napad u Moskvi, rekao je Kirbi.

On se osvrnu na pitanja o bezbednosnom upozorenju od 7. marta koje je objavila američka ambasada u Rusiji, da "ekstremisti" imaju planove za neposredan napad na Moskvu.

"Mislim da to nije bilo povezano sa ovim konkretnim napadom", rekao je Kirbi.

On je izrazio saučešće porodicama žrtava ubijenih.

"Scene su užasne i teške za gledanje, a naše misli su sa žrtvama ovog stravičnog napada", rekao je on.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je večeras da je došlo do pucnjave i požara u Krokus siti holu u oblasti Krasnogorsk, na severozapadnoj granici Moskve, gde je trebalo da se održi koncert benda Piknik.

Prema podacima FSB-a, u napadu je poginulo najmanje 40 ljudi, a više od 100 je povređeno. 

Ruski istražni komitet saopštio je da je pokrenut krivični slučaj u vezi sa terorističkim napadom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()