Bela kuća upozorila Iran da ne koristi sukob Izraela i Hamasa

Kirbi je rekao da Vašington zna da Iran "nastavlja da podržava Hamas i Hezbolah"

23.10.2023. 21:21
  • Podeli:
bela kuća_SAD_pixabay-1664909575186.webp Foto: Pixabay

 Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena upozorila je danas Iran i ostale države koje možda žele da iskoriste sukob Izraela i Hamasa kao izgovor za napade na američke snage na Bliskom istoku da "to ne rade".

Koordinator za strateške komunikacije u Nacionalnom savetu bezbednosti SAD Džon Kirbi rekao je da Vašington zna da Iran "nastavlja da podržava Hamas i Hezbolah".

"Takođe, znamo da Iran pažljivo prati, a u nekim slučajevima aktivno podržava te napade, i podstiče ostale (aktere) da možda iskoriste konflikt u svoju korist ili za korist Irana", rekao je Kirbi, preneo je "Gardijan".

Kirbi je ukazao na jačanje američkog vojnog kapaciteta u regionu, uključujući i raspoređivanje dve udarne grupe nosača aviona na Bliski istok i odbijanje napada bespilotnim letelicama i raketama.

"Cilj Irana je da održi neki nivo suprotstavljanja, ali im nećemo to dozvoliti. Takođe, nećemo dozvoliti bilo kakvu pretnju našim interesima u regionu. Demonstrirali smo prošle nedelje da ćemo koristiti vojne kapactete koji su nam dostupni da zaštitimo i odbranimo naše interese", dodao je Kirbi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()