Ben Gvir: Priznanje države Palestine nagrada Hamasu za brutalni masakr

Da bismo uništili Hamas, moramo da idemo u Rafu, do kraja rekao je izraelski ministar

22.05.2024. 19:02
  • Podeli:
itamar ben gvir, 10 sept 2023 - profimedia-6593cd6e77970.webp Foto: Profimedia

Itmar Ben Gvir, izraelski ministar za nacionalnu bezbednost, političar iz redova izraelske krajnje desnice, izjavio je danas tokom obilaska Brda hrama u Jerusalimu da je "diplomatsko priznanje države Palestinaca nagrada Hamasu za brutalni masakr 7. oktobra u južnom Izraelu".

Tokom svog obilaska ovog svetog mesta u Jerusalimu, prvog od napada Hamasa 7. oktobra, Ben Gvir je, okružen policajcima, optužio Norvešku, Španiju i Irsku da priznavanjem palestinske države "daju nagradu Nukhbi, jedinici elitnih Hamasovih komandosa, ubicama i zlostavljačima", prenosi Tajms of Izrael.

Njegovi komentari su usledili nakon što su norveški premijer Jonas Gar Store i španski premijer Pedro Sančez jutros objavili da će njihove zemlje 28. maja ozvaničiti priznavanje palestinske države zajedno sa Irskom, čiji je lider Sajmon Haris izrazio očekivanje da će im se i druge zemlje pridružiti.

"Da bismo uništili Hamas, moramo da idemo u Rafu, do kraja", rekao je Ben Gvir, pozivajući da se prekinu isporuke goriva u Gazu i ograniče zalihe koje se prenose u okupiranu enklavu kao humanitarna pomoć.

U međuvremenu, ministarsto zdravstva u Pojasu Gaze saopštilo je danas da je od izbijanja sukoba poginulo 35.709 Palestinaca, a da ih je 79.990 ranjeno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()