Bredli stiže u Ukrajinu: SAD odobrile 3,75 milijardi dolara vojne pomoći

Osim borbenih vozila, isporuka američkog naoružanja uključuje i artiljerijske sisteme, rakete zemlja-vazduh i drugu municiju

07.01.2023. 11:26
  • Podeli:
Bredli_Bradley_borbeno vozilo_oklopno vozilo_Foto Reuters-63b94b53b3363.webp Foto: Reuters

Američki državni sekretar Entoni Blinken najavio je vojnu pomoć Ukrajini i zemljama pogođenim ruskom invazijom vrednu više od 3,75 milijardi dolara.

Blinken je naveo u saopštenju da daje ovlašćenje za isporuku američkog naoružanja i opreme za Ukrajinu, što uključuje povlačenje 2,85 milijardi dolara kojima će toj zemlji biti obezbeđena isporuka borbenih vozila "bredli", kao i artiljerijskih sistema, raketa zemlja-vazduh i druge municije, preneo je Rojters.

Američki državni sekretar je naveo da najnovija vojna pomoć SAD Ukrajini uključuje 682 miliona dolara namenjena evropskim partnerima i saveznicima da povećaju donacije vojne opreme Kijevu.

Blinken je istakao da SAD planiraju da obezbede dodatnih 907 miliona dolara za vojnu pomoć Ukrajini na već odobrena sredstva u te svrhe tokom prošle godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()