Britanci na papiru "ubili" skoro sve neprijatelje: Rusi gubili 900 vojnika dnevno u aprilu u Ukrajini

Ukupni broj ranjenih ili ubijenih ruskih vojnika od početka rata je sada na 465.000

04.05.2024. 15:52
  • Podeli:
mariupolj-ruski-vojsnik-reuters.jpg Foto: Reuters

Odbrambena obaveštajna služba (DI) Velike Britanije procenjuje da je u aprilu dnevno ubijeno ili ranjeno 899 ruskih vojnika u ratu u Ukrajini, saopštilo je danas britansko Ministarstvo odbrane na platformi X.

U izveštaju DI se navodi da je ta brojka u skladu sa ranijim mesecima ove godine, ali se i najavljuje porast žrtava u naredna dva meseca zbog planiranih većih ofanzivnih operacija protiv Ukrajine.

Ukupni broj ranjenih ili ubijenih ruskih vojnika od početka rata je sada na 465.000, prema podacima DI.

Dodaje se da je ruska vojska uspela da se prilagodi velikim žrtvama i da će verovatno nastaviti da vodi rat davajući prednost "masovnosti pre nego kvalitetu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()