Broj mrtvih u železničkoj nesreći u Indiji prešao 300, rodbina čeka tela

Desetak vagona jednog voza je iskočilo iz šina, a ostaci nekih oštećenih vagona pali su kolosek kojim se kretao drugi voz

04.06.2023. 11:04
  • Podeli:
Sudar vozova_železnička nesreća_Indija_Foto Reuters-647b30c0ec3b3.webp Foto: Reuters

Na mestu teške železničke nesreće u istočnoj Indiji, jedne od najsmrtonosnijih u poslednjih nekoliko decenija u kojoj je u subotu poginulo više od 300 ljudi, a nekoliko stotina je povređeno, nadležne službe počele su da raščišćavaju teren.

Službe uklanjaju ostatke olupina dva putnička voza koji su iskočili iz šina u istočnoj Indiji, saopštili su danas zvaničnici.

Petnaest tela pronađeno je u subotu uveče, a napori su nastavljeni tokom noći jer su teške dizalice korišćene da bi se uklonile olupine nalegle na jedan vagon. Taj posao je završen u nedelju ujutro, rekao je Sudhanšu Sarangi, generalni direktor vatrogasnih i hitnih službi u Odiši, prenosi AP.

Premijer Indije Narendra Modi posetio je u subotu mesto nesreće, kako bi se uverio u efikasnost spasilačke akcije i razgovarao sa zvaničnicima.
Modi je posetio i bolnicu, gde je razgovarao sa lekarima i obišao i razgovarao sa nekoliko povređenih.

Premijer Indije je u razgovoru sa novinarima rekao da oseća bol zbog onih koji su stradali u nesreći i obećao da će vlada učiniti sve da im pomogne i da će striktno kazni sve za koje se utvrdi da su odgovorni.

Desetak vagona jednog voza je iskočilo iz šina, a ostaci nekih oštećenih vagona pali su kolosek kojim se kretao drugi voz.

Još tri vagona iz druge kompozicije su takođe iskočila iz šina, rekao je Amitab Šarma, portparol ministarstva železnica.

U poslovnom centru, gde se dovoze tela na identifikaciju, desetine ljudi čeka, sa ličnim kartama i fotografijama svojih najbližih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()