Broj žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji premašio 50.000

Najnoviji podaci ukazuju da broj mrtvih u Siriji iznosi 5.914, dok je u Turskoj veći od 44.000 poginulih

24.02.2023. 21:01
  • Podeli:
potres - turska - reuters-63f45fd77f677.webp Foto: Reuters

Broj poginulih u zemljotresu u Turskoj i Siriji od 6. februara nadmašio je 50.000, nakon što je Turska proglasila da je više od 44.000 ljudi nastradalo u toj katastrofi.

Kako je saopštila turska Uprava za katastrofe i vanredne situacije (AFAD), broj žrtava zemljotresa u Turskoj je večeras dostigao 44.218.

Najnoviji podaci o broju mrtvih u Siriji govore o 5.914 žrtava. Time je ukupan broj smrtnih slučajeva u dve zemlje premašio je 50.000, navodi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()