Da li američki izbori mogu promeniti loše odnose Vašingtona i Moskve?

U Moskvi tvrde da je još rano da govore o produženju američko-ruskog sporazuma o smanjenju nuklearnog naoružanja.

09.11.2022. 14:49
  • Podeli:
Kremlj_PIXABAY-1667990370868.webp Foto: Pixabay

Izbori za američki Kongres neće promeniti loše odnose Rusije i SAD-a, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Uprkos tome, Peskov je izbore u SAD-u okarakterizirao je kao "značajne".

"Ovi izbori ne mogu promeniti ništa značajno. Odnosi jesu i ostaće loši", kazao je Peskov za ruske medije, a preneo je Rojters

Ponovno je odbacio tvrdnje da se Moskva umešala u izbore u SAD-u.

Portparol Vladimira Putina kazao je i kako je sada još rano da se govori o pregovorima Moskve i Vašingtona o produžavanju sporazuma o smanjenju nuklearnog naoružanja.

Nakon što je Rusija napala Ukrajinu, odnosi Rusije i SAD-a pali su na najniži nivo još od Kubanske krize 1962. godine, kada se svet našao na samoj ivici nuklearnog rata.

Ova izjava dolazi dan nakon što je su američki mediji objavili da su se ruski trolovi ponovo aktivirali vezano za američke izbore dok američki zvaničnici izražavaju zabrinutost da bi takve dezinformacije mogle da izazovu nasilje na biralištima.

Republikanci u SAD-u ostvarili su prednost u trci za kontrolu nad Predstavničkim domom, s nepotpunim rezultatima koji pokazuju značajno vodstvo u odnosu na demokrate.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()