Dauden: Hamas treba da bude uklonjen kao pretnja da bi prekid vatre bio održiv

Dauden je istakao da je Britanija pozvala Izrael da bude obazriv prilikom napada na tunele Hamasa

17.12.2023. 12:42
  • Podeli:
hamas, upad u izrael - 7 okt 2023 - foto AP Photo Ali Mahmud Tanjug-654f2d19be2c7.webp Foto: AP Photo/Ali Mahmud/Tanjug

Zamenik britanskog premijera Oliver Dauden izjavio je da palestinska militantna grupa Hamas treba da bude uklonjena kao pretnja za Izrael, pa čak i širi region Bliskog istoka, kako bi prekid vatre u Pojasu Gaze bio održiv.

Dauden je rekao za Bi-Bi-Si (BBC) da prekid vatre u Pojasu Gaze ne može biti održiv dok se ne osigura da ne mogu biti ponovljeni napadi Hamasa na Izrael kao što je bio onaj 7. oktobra kada je ta palestinska militantna grupa ubila oko 1.200 civila, uključujući žene i decu, na jugu Izraela.

Dauden je istakao da zbog toga Velika Britanija nastavlja da podržava Izrael u njegovom pravu na samoodbranu i u otklanjanju pretnje koju predstavlja Hamas, kao i u naporima za oslobađanje talaca.

"Razlika između onih koji sada pozivaju na prekid vatre i stava britanske vlade je da prekid vatre ne može biti održiv dok se ne reši pitanje Hamasa", naveo je Dauden.

On je rekao da je na Izraelu da se izbori sa veoma teškom situacijom.

Dauden je istakao da je Britanija pozvala Izrael da bude obazriv prilikom napada na tunele Hamasa koji se nalaze ispod bolnica i drugih civilnih objekata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()