De Niro, Šer, Barbra Strejsend: Poznate ličnosti u Americi podržale Kamalu Haris

Bajden je sinoć objavio da se povlači iz predsedničke trke

22.07.2024. 12:49
  • Podeli:
Tan2023-09-0616511921_1 kamala haris AP PhotoDita Alangkara-64feb16ac5b04.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Veliki broj američkih glumaca, pevača i drugih poznatih ličnosti javno je podržao predsedničku kandidaturu potpredsednice SAD Kamale Haris nakon što je aktuelni američki predsednik Džozef Bajden objavio da se povlači iz predsedničke trke.

Neposredno nakon što je predsednik Bajden objavio da je izašao iz trke za predsedničke izbore 2024. godine, Holivud je brzo reagovao, a među poznatim ličnostima koje su se oglasile najbrži su bili Šer, Kardi B., Barbra Strejsand, Robert De Niro i Džon Ledžend, prenosi Skaj Njuz.

Pre nego što je podržao predsedničku kandidaturu Kamale Hari osvajač Gremija, pevač Džon Ledžend poručio je na Instagramu da je Bajden "više nego zaslužio ponovni izbor, ali vreme i starost stignu do svih nas".

Pevačica i glumica Šer je u svom karakterističnom stilu na platformi X, napisala: "Verujem da je ovo jedina šansa da SAD ostanu demokratija. Pobeda je sve, ako ne pobedimo ništa se neće promeniti, a vremena se moraju menjati".

Pristalica demokrata, dvostruka Oskarovka Barbra Strejsend, napisala je na svom X nalogu da "moramo biti zahvalni za Bajdenovo održavanje američke demokratije".

Raperka Kardi B je objavila da se obradovala i poručila preko svog X naloga: "Haaaajmo. Već sam rekla da bi Kamala trebalo da bude kandidatkinja 2024. godine". Kardi B je ranije objavila optužbe na račun Demokratske stranke uz ocenu da je stranka "sebična" što je dopustila 81-godišnjem Bajdenu da se kandiduje za ponovni izbor i da bi ga trebalo zameniti sa Harisovom.

Proslavljeni glumac Robert De Niro, dobitnik šest Oskara, koji je podržavao Bajdenovu kampanju poslednjih nedelja, zahvalio je aktuelnom predsedniku na "oštroumnoj politici i nesebičnom patriotizmu".

U intervjuu za dnevnik Hil De Niro je rekao da se Bajden povlači da bi otvorio put da još jedan demokrata postane predsednik, jer "za Ameriku nema ništa važnije od pobede nad Donaldom Trampom".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()