Vrele strasti u italijanskoj vladi: Ministar kulture podneo ostavku zbog afere sa "savetnicom"

Ministar je rekao da napušta poziciju jer mu je povređen ugled

06.09.2024. 20:00
  • Podeli:
đenaro sanđulijano reuters-66db425ecf732.webp Foto: Reuters

Ministar kulture Italije Đenaro Sanđulijano (62) podneo je danas ostavku nakon što je uhvaćen u aferi sa "savetnicom", prenela je ANSA.

On je rekao da je njegova ostavka "neopoziva", u pismu premijerki Đorđi Meloni.

Sanđulijano je bio pod velikim pritiskom opozicije da napusti poziciju, nakon izveštaja da je influenserka i biznismenka Marija Rozarija Boča možda imala pristup mejlovima koji se tiču susreta ministara kulture G7.

Sanđulijano je priznao da je imao vezu sa Bočom u intervjuu za RAI objavljenom u četvrtak, ali je negirao da je imala pristup poverljivim podacima, kao i da je državni novac trošen na nju.

On je rekao da je Boča trebalo da bude savetnica, ali je povukao njeno imenovanje zbog veze između njih dovje.

Rekao je i da je ponudio ostavku Meloni, ali da je ona prvobitno odbila.

Ministar je rekao da napušta poziciju jer mu je povređen ugled i želeo je da je "apsolutno transparentan i korektan, kao i da ne želi da meša vladu u priču".

On će preduzeti pravne mere, počevši od žalbi tužiocima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()